top of page

СПИСОК ШКІЛ - суперфіналісток проєкту "Освітній марафон"

10 шкіл Донеччини та Луганщини увійшли до суперфіналу Освітнього марафону! 18 липня 2020 року завершився третій інтенсив для освітян Донеччини та Луганщини в рамках проєкту «Освітній марафон», під час якого оголосили 10 суперфіналістів. Понад сім місяців команди працювали над стратегіями своїх освітніх закладів, які допоможуть впровадити якісні зміни у школі. За цей час учасники навчились будувати стратегії, формувати ефективні комунікації з громадою, дізнались про дієві методи в інклюзивному навчанні, захистили свої проєкти та переконались, що зміни у школах - не міф, а реальність вже багатьох закладів завдяки завзяттю вчителів та керівників, партнерству з батьками та школярами. На старті до участі у Марафоні було відібрано 60 команд, до фіналу потрапили 20 шкіл, а суперфіналістами проєкту стали шість команд з Донеччини та чотири – з Луганщини.

Донецька область: Навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - ліцей м. Добропілля; Економіко-гуманітарний ліцей № 8 імені Василя Стуса Краматорської міської ради; Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 56 Маріупольської міської ради; Маріупольська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 66 Маріупольської міської ради; Нескучненська ЗОШ І-ІІІ ступенів Великоновосілківської районної ради; Українська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 13 Селидівської міської ради.

Всі фіналісти отримали від ініціаторів Марафону - БО «Благодійний фонд «Фундація соціальних інновацій «З країни в Україну» проєкту «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), подарункові сертифікати на мультимедійне та обладнання для запису відеоуроків.За словами організаторів, для десяти суперфіналістів Марафон ще триває: до 1 вересня цього року вони мають розробити грантові пропозиції для отримання подальшої донорської підтримки.

Вітаючи фіналістів, ініціатор проєкту, керівник Фундації «З країни в Україну» Денис Блощинський підкреслив: «Ми зробили для вас все, що змогли. Далі – ваша відповідальність: виконати те, що ви заклали у ваші стратегії розвитку». Що ж пропонують переможці своїм клієнтам - школярам? У «дорожній карті» шкіл тепер в центрі уваги – дитина, її індивідуальна траєкторія розвитку, створення вільного простору, в якому діти почуваються комфортно, куди хочеться повертатися.

Директорка Української ЗОШ І-ІІІ ступенів № 13 Селидівської міської ради Донецької області Юлія Сухорукова висловила щирі слова подяки усьому педагогічному колективу школи, учням та їхнім батькам, які підтримували, виконували завдання, подавали ідеї, бо написання стратегії розвитку закладу – це спільна справа, яка дозволяє зробити заклад більш успішним і конкурентноспроможним. Підсумовуючи, член журі, експерт з бізнес-стратегій Катерина Сафонова сказала: «Ви всі вже у майбутньому. Ви вже – на потрібному шляху. Просто дехто просунувся трохи далі на цьому шляху».

dscf1819

dscf1819

bottom of page