top of page

27-го січня проведено заходи щодо відзначення Міжнародного Дня пам’яті жертв Голокосту та Дня пам’ят

З метою просвітницької роботи , ознайомлення учнів з трагічними сторінками історії - Голокостом, що призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших націй, виховування почуття гуманності та формування толерантності у міжнаціональних відносинах 27-го січня в школі було проведено заходи щодо відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, в яких взяли участь учні 6-11 класів.

Для багатьох народів незалежна Україна стала батьківщиною. Мир і злагода - це головне, що нам потрібно сьогодні. Пам'ятаючи про трагедію минулої війни, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу.


29 січня українська громадськість відзначає День пам'яті героїв Крут. 97 років тому молоді захисники щойно посталої Української Народної Республіки власною кров'ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського державотворення. Саме в цей день 1918 року біля залізничної станції Крути (між Бахмачем та Ніжином), що розташована за 130 кілометрів на північний-схід від Києва, 300 курсантів військової школи, студентів і гімназистів прийняли на полі нерівний бій із майже 5-тисячною більшовицькою армією, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі. Бій під Крутами тривав лише п'ять годин. У полон було захоплено і потім розстріляно 28 юнаків. Ціною свого життя юні герої зупинили наступ ворога на декілька дні.

З метою вшанування світлої пам'яті загиблих молодих патріотів в школі було організовано інформаційні хвілинки "Це треба знати та пам'ятати".


dscf1819

dscf1819

bottom of page