top of page

«Саме референдум – це справді історичний день утворення незалежної держави волею всього українського


1 грудня вся Україна відзначає 25 річницю Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України.

З нагоди свята, була організрвана та проведена урочиста загальношкільна лінійка, на якій актив школи розповів про важливі події, пов'язані з цією датою.

1 грудня 1991 року разом з Всеукраїнським референдумом проходили перші вибори Президента незалежної України. Усі 6 кандидатів, які йшли на вибори – підтримували незалежність. Із результатом 61,59% переміг Леонід Кравчук. Того дня громадяни України висловились на підтримку незалежності. У референдумі взяли участь 31 891 742 осіб — 84,18 % населення України. З них 28 804 071 особа (90,32 %) проголосувала «За».

Протягом 1-4 грудня у школі було проведено ряд заходів, так для учнів 1-6 класів класними керівниками були проведені інформаційні хвилинки "25 незалежних років". Керівник гуртка "Пам'ять серця" Чепак О.В. в своїй лекції для учнів 7-11 класів розповіла про значення незалежності для кожної держави.

25 років – шлях, який додав досвіду молодій державі. Ми можемо сміливо констатувати – наша країна пройшла всі випробовування незалежністю, починаючи від руху за створення незалежної України, Акту проголошення незалежності, референдуму, перших виборів президента та ухвалення Конституції. Нині Українська держава посідає гідне місце у світі, розбудовуються та зміцнюються відносини з іншими країнами за принципами взаємоповаги, всебічного розвитку політичних, економічних та культурних зв’язків.


dscf1819

dscf1819

bottom of page